Калина Андролова Бях се зарекла да не пиша вече за Деница

...
Калина Андролова Бях се зарекла да не пиша вече за Деница
Коментари Харесай

Калина Андролова: Деница Златева накупи толкова много скъп газ, че го продава под себестойност

Калина Андролова

 

Бях се зарекла да не пиша към този момент за Деница Златева, но западните изявления ме предизвикат. Западните медии към този момент пишат, че Европейската комисия проверява договорката с Боташ. Ай, ай, ай! И Деница Златева би трябвало да изпрати обстоен лист с документи по договорката.

 

Пишат и че Деница отхвърля да даде информация на запитванията на западните медии. Ай, ай, ай! Иначе Деница надменно предвижда нарастване на цената на газа за декември с към 50%.

 

Приятна Коледа, драги фенове!

 

Точно през зимата, тряс, нарастване! Защото Деница най-сетне ще стартира да тегли от Чирен. Тъй като служебното държавно управление я беше инструктирало да не тегли от Чирен, а единствено да дрънка, че включвала съставния елемент в микса, и да изяснява какъв брой " Булгаргаз " е супер добре и проблемите с газа са изцяло решени - на ниска цена " длъжностен " газ и щастлива нация!

 

Това бяха лъжите на гълъбите, дениците и катамараните, с цел да не си написа Радев черни точки в трудовата брошура.

 

И най-после какво се оказа: лирата на Нерон била камертон! (по Лец) Средната цена на газа в Чирен е 170 лева за мегаватчас. Деница има 330 млн. кубика в Чирен, които е извънредно време да извади... Тоест цената на парното ще стане галактическа. Чака ни нова инфлация. Коледа е доста добър миг, нали?! Що по този начин бе, жено!

 

Докато другите в Европа пълнеха газохранилищата с на ниска цена газ това лято, нашият Чирен се пукаше по шефовете. След ПП-тата и Деница накупи толкоз доста безценен газ, че го продава под себестойност и сдружението търпи колосални загуби. Някой знае ли за какво народът би трябвало да става пленник на една непочтеност!

 

Деница продава газ на борсата на по-ниски цени, в сравнение с по договорите с клиентите, в това число топлофикационните и газоразпределителните сдружения. Ефектът е загуба, загуба, загуба. Но една пакост не е пакост, в случай че не следва и друга.

 

Отделно нашата Деница, радевата умница, дето умолява всеки енергиен министър да не я маха и се кълне в слугинство, има към 150 млн. куб. метра газ, които си ги е оставила да си стоят в Турция и Гърция, и още не си ги е прибрала. За тези количества страната заплаща милиони левове, с цел да си стоят там. Деницата отсрочва доставките, щото няма какво да го прави газа. Няма къде да го постави.

 

Пишман мерИНДЖейката заплаща такси, с цел да НЕ получава газа! Удивително, нали! Дето се споделя, дамата държи дейностите си задоволително надалеч от мозъка! И точно по тази причина е сложена на тази позиция. А най-сладкото от всичко е, че Деницата има да връща задължения милиард и половина, а не си е сключила договорите за продажба! Клиентите са в цялостно неразбиране за какво нямат контракти за идната година. Нищо де, една рецесия на мозъка не е чак подобен недостиг, че да заплаши позицията на едричката директорка! Когато няма за всички, има за някои.

 

Миналата година Деница приключи със 100 млн. лв. загуба, тази година единствено за първите осем месеца е на 75 млн. загуба. Браво, отличничка! Трябва псевдоолигарсите да я наградят с още един мандат. Или да я създадат вицепремиер с сектор енергетика. В краен случай - консултант също е добре!

 

И най-после за похлупак Европейската комисия проверява Деница Златева за хипотетично нарушаване. Енергийният министър си мълчи, прави се, че няма никакъв проблем. Т'ва комисионите от газа са огромна работа – планини повдигат, затварят усти, цензурират медии, издигат боклуците във въздуха! 

 

Линк към публикацията:

https://www.icis.com/explore/resources/news/2023/10/19/10935461/european-commission-launches-probe-into-bulgaria-turkey-gas-supply-deal/?fbclid=IwAR1x-BeVZjDCPYOBgKvVwSw4OtDKY5fZHUpwlPhWA3H2wlR8SgxbrgBj_o4

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР